Köszöntő

KEDVES LÁTOGATÓ!

Köszöntöm önt Magyarország legszínesebb városában, Kolorcity-Kazincbarcikán! Honlapunk segítségével virtuális barangolást tehet a Bükk lankái által határolt településen, amely igazán sokszínű szeglete hazánknak. Igaz 2014-ben még csak hatvanéves volt Kazincbarcika, és a rendszerváltás utáni borsodi szürke iparvárosok közül nem egyszerű kitörni, mi mégis arra koncentrálunk, hogy megmutassuk milyen színes Kazincbarcika igazi arca.

fotó: Tóth Ferenc

A természeti környezet szépségéhez tartalmat helyi kulturális és művészeti értékeink adnak, kiemelkedő sportéletünk, egyedi képzőművészeti és kommunikációs akcióink, összművészeti fesztiváljaink és a mindennapok nehézségeivel szembeni tudatos, tervezett várospolitika.

Ha helyiként vagy környékbeliként látogat honlapunkra, akkor közéleti, gazdasági és egyéb helyi információkkal, hírekkel állunk rendelkezésére; de segítünk akkor is, ha vállalkozását szeretné fejleszteni.

Számíthat ránk úgy is, ha csak néhány napot szeretne a városban vagy a térségben eltölteni. Ha szívesen megnézné a környék nevezetességeit, a csodálatos aggteleki barlangvilágot, a nemzeti park különlegességeit, a világ legnagyobb könyvét, vagy Magyarország egyik legszebb és hetedik legnagyobb barokk kastélyát, az edelényit.

Kiránduljanak egyet a megejtően szép zöld vidéken; vagy sétáljanak el a modernizálódó Kazincbarcika új szimbólumaihoz, a színes falakhoz, mindenki kedvencéhez, az unikornishoz vagy az óriás sárkányszoborhoz! Kapcsolódjanak ki tereinken, parkjainkban; sportoljanak, mozogjanak a modern és egyedülálló játszótereken, sportlétesítményekben. Ne feledjék el megkóstolni az ország egyik legfinomabb halászlevét és a város hivatalos italát, a meggysört.

Ez az oldal talán kicsit másabb, mint a megszokott városi honlapok, mert azt szeretnénk, hogy hű és pontos képet adjunk Kazincbarcikáról minden érdeklődőnek, aki itt él vagy ide látogat!

Kellemes és hasznos barangolást kívánok, majd a virtuális körút után ne feledjenek el betérni hozzánk!

 

Szitka Péter
polgármester