Kistérségünk

Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás

Ez a szervezet 33 település ( Kazincbarcika és vonzáskörzetében lévő községek) összefogásával jött létre 2004. november 30-án, hogy segítse 65 ezer ember mindennapi életét. A kistérségi társulás fő feladata a 33 településen a közszolgáltatás megszervezése, a hatékonyság növelése, az esélyegyenlőség biztosítása. Az elmúlt két évben kiépült a gyermekjóléti és szociális alapszolgáltatás, a közösségi ellátás, a központi orvosi ügyeleti rendszer.

A működés első teljes évében, 2005-ben a normatív támogatások és pályázati pénzeknek köszönhetően 134 millió forintból gazdálkodott a szervezet, 2006-ban a költségvetésünk 218 millió forintra nőtt.  2007-ben  megközelítőleg 364 millió forint volt a költségvetés amit közoktatásra, rászoruló gyerekek, idősek támogatására, gondozására, a munkanélküliek közmunkaprogramjára, orvosi ellátásra költöttek.. Az együtt gondolkodás és együtt cselekvés kézzelfogható előnyöket hozott a 33 településen élő 65 ezer embernek.

A szervezet célja, hogy  az uniós pályázatok segítségével még többet kapjanak az itt élő embereknek. A jövő tervei közé tartozik: megismertetni ezt a vidéket az országon belül, országhatárokon túl, megmutatni az iparváros Kazincbarcika ipari befektetési lehetőségeit a beruházóknak, a kisfalvak érintetlen természeti környezetét pedig a kirándulni vágyóknak.

 

Település Polgármester
AlsószuhaHevesi István
AlsótelekesBodnár Tibor
BánhorvátiDemeter Zoltán
BerenteJuhász József
DédestapolcsányLukács László
DövényHuhák Imre
FelsőkelecsényNagy Albert
FelsőnyárádKirila Ferenc
FelsőtelekesFecske Sándor
ImolaOsváth Katalin
IzsófalvaFodor Albert
JákfalvaVilcsek Ernő
KánóGyenesné Garan Edina
KazincbarcikaSzitka Péter
KurityánSziráczki Sándor
MályinkaMihály Ferenc
MucsonyViszlai Viktor
NagybarcaVadnai Zoltán
OrmosbányaSike Ferencné
RagályDusza László
RudabányaSzobota Lajos
RudolftelepRozlozsnik Jánosné
SajógalgócBartus József
SajóivánkaSeszták Ottó
SajókazaStefán László Mihály
SzuhafőSzalóczy Gyuláné
SzuhakállóDávid István
TardonaDanada János
TrizsMácsi Istvánné
VadnaBencze Péter
ZádorfalvaRuszó Zorán
ZubogyPozsgai Viktor